Tréninkový tábor Kolín + Velká Cena Litomyšle

V srpnu jsme zajeli na týden do Kolína na tréninkový tábor.

Bohužel se nenašel žádný vlkodlak, který by dělal Ozzymu sparinga, tak si to na dráze rozdával s aktuálně největším přítomným plemenem sloughi a saluki, kteří ho v zatáčkách dokonce podbíhali, což byla obrovská legrace pro všechny přihlížející.

Další sparing mu byla naše Apolenka, která byla za divného vipeta, je to pošuk po střapci, jako náš Ozzík. No máme na ně štěstí.

Super parta lidí, nadšenců pro psí dostihový sport. Ovál dostal i nový kabátek v podobě bílého nátěru.

Koupání v pískových rybnících super, i v době největších hork, kdy veškeré koupání zezelenalo, byla voda průzračně čistá.

Následující víkend jsme se přesunuli do Květné u Litomyšle, kde se konala Velká Cena. V sobotu bylo obrovské horko, až 38 C, vzhledem k horku jsme Ozzyho nenechali běžet, aby se nám po celém týdnu treninků a obrovskému horku neutavil, měla jsem strach i o jeho nohy na tak klikaté dráze, ale strávili jsme příjemný den ve společnosti našich známých a majitelů Ozzyho velké kámošky Arwen, která vyhrála vlkodaví coursing.  

Odpoledne jsem holky s tatínkem vyhodila na nedalekém přírodním koupališti a já plavila psy v nedaleké řece. Bylo to v parném dni příjemné zpestření. Navečer jsme opět dojeli na předávání cen, abycho zatleskali všem závodníkům.

Navečer po přestavění tratě si Ozzy zaběhl tréninkový běh, je čím dál lepší, a zápal má stále stejný, i když běžel sám stejně při zákusu hodil kotrmelec, prohrábl a vrhl si zakousnout úlovek. Po tomto výkonu si odnesl od pořadatelů zbylou CACtovou kokardu a medajli.

Druhý den, se projevila Apolenka jako ostřílený závodník. Na start mě doslova dotáhla, ještě štěstí, že není těžší. Celý start prokňučela, proštěkala. A do závodu se vrhla s takovým zápalem, že po prvním kole vedla. Druhé se běželo již ve velkém horku, to se projevil rozdíl mezi chlupatým a nechlupatým peruánem, byla celá splavená.

Obě kola běžela se sestrou AC/DC, skvěle si sekundovaly, v druhém  AC šla přes lanko a hodila kotrmelec, ale běžela dále za střapcem. Popálená lankem si vybojovala 1. místo, naše Apolenka za ní na 2., se strátou pouhých 2 bodů.

Nečekaně holky vybojovali Vítěze Litomyšle, tzn. 1. , a dále 4. místo ze všech 60 - ti psů. Mám z nich velkou radost.

Pro naši trdlici to byl 1. závod.